Založ si blog

Zmena je život

V aktuálnom prieskume SDKÚ-DS získala 5%-nú podporu. Sklamanie dôvery ľudí a zmena strany samotnej je bolestivý a dlhý proces. Znovuzískavanie dôvery je dôležitý signál o správnosti zmeny smeru.

Mám rád túto krajinu. Naša rodina tu má korene a rád by som tu vychoval svoje deti. Aj preto ma zaujíma, čo sa okolo mňa deje.

Aj kvôli tomu som v roku 2008 vstúpil do SDKÚ-DS. Strana, ktorá mi je blízka názormi, sa neskôr spojila aj s mojím profesijným životom.  Ako IT špecialista som nastúpil na tlačové oddelenie. Mal som šancu vidieť nielen stranu, ale slovenskú politiku možno z iného pohľadu než politici. A o tomto vývoji by som sa s vami chcel postupne podeliť.

V roku 2010 prišla veľká šanca s vládou Ivety Radičovej. Bolo skvelé vidieť to nadšenie na bežných ľuďoch v strane, ako chceli po Ficovi otočiť kormidlo a opäť posunúť Slovensko dopredu. Bol som pri tom, keď budúca premiérka poprosila Richarda Sulíka aby podržal balónik, a pritom to obaja brali v dobrom.

Častokrát sú veľké pády spôsobené žabomyšími vojnami.  A tak riešenie osobných problémov a vlastného ega dospelo až k predčasnému koncu Radičovej vlády. A nebolo to len o tom, že SaS nepodržala vlastnú premiérku. Atmosféra nedôvery bola všadeprítomná a Euroval len vyplavil problémy na povrch.

A po šanci, ktorú sme v roku 2010 dostali, prišlo pre ľudí sklamanie a strata dôvery. A tú SDKÚ-DS stratila až tak veľmi, že prišlo k zmene vedenia. Na predsednícke miesto si sadol môj brat Pavol. Ale na obnovu dôvery v stranu treba viac než len zmeniť hlavu. Treba zmeniť stranu samotnú.

Postupne sme sa rozlúčili s viacerými ľuďmi. Jedni boli od začiatku pre stranu príťažou, druhí sa rozhodli realizovať svoje myšlienky inde. Ale aj tí čo odišli, strane výrazne pomohli. Ostali sme teraz súdržnejší. Ťaháme za jeden povraz a sme v stave, keď každý z nás vie, že nie je výťah do parlamentu. Že nás tam môže dostať len naša vlastná práca.

A tu sa dostávam k podstate dnešného blogu. Považujem za veľmi dôležité chodiť osobne medzi ľudí, vedieť sa s nimi úprimne porozprávať, otvorene odpovedať aj ťažké otázky, ktoré prináša doba. Je to namáhavé, náročné a beh na dlhú trať. Ale je to poctivé a funguje to.

Aj vďaka tomu nám aktuálne prieskum dal 5%-nú podporu. Cesta je dlhá, ale vydali sme sa zmeniť smer.

 

Ak sa Vám blog páči, podporte ho na vybrali.sme.sk.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Slavomír Frešo

Blog Slavomíra Freša na pravda.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1789x
Priemerná čítanosť článkov: 1789x

Autor blogu

Kategórie

Archív